Tijdens de lockdown zijn wij op maandag gesloten.
Contactlenzen

CONTACTLENZEN

Stassar Optiek heeft een keur aan mogelijkheden op het gebied van lenzen. U kunt bij ons kiezen uit harde lenzen, zachte lenzen, maand- en daglenzen, maar ook Nachtlenzen. Net wat voor u het beste past. 

Vanzelfsprekend geven we u graag deskundig advies naar aanleiding van een uitgebreide meting. 

Kom langs voor de mogelijkheden !!

Zachte maandlenzen
Bij Stassar Optiek heeft u de keuze uit enkelvoudige, cilindrische en multifocale maandlenzen. Maandlenzen worden in principe volgens het daily-wear systeem gedragen. Dat wil zeggen dat de contactlenzen 's nachts worden uitgenomen en worden bewaard in een goed reinigende lenzenvloeistof. Maandlenzen zijn geschikt voor een maximale draagtijd van 4 weken. Bespreek met ons wat uw maximale draagtijd is.

Zachte daglenzen
Met daglenzen draagt u elke dag nieuwe, schone contactlenzen. Het voordeel is dat u daglenzen niet hoeft te reinigen, af te spoelen en te desinfecteren. Deze lenzen zijn heel geschikt om af te wisselen met een bril. Passend bij een flexibele levensstijl, prettig bij het sporten, ideaal voor op vakantie of gewoon voor dagelijks gebruik! Doordat deze contactlenzen elke dag vervangen worden, zijn ze altijd schoon en helder. Hierdoor blijven uw ogen heerlijk uitgerust.

Multifocale lens
Multifocale lenzen bieden een goed zicht op alle afstanden. Zowel dichtbij, als veraf, maar ook juist de tussenafstanden. Bijvoorbeeld wanneer u veel achter de computer zit is deze lens een goede keuze.
Multifocale lenzen, zijn er zowel zacht als vormstabiel. De juiste combinatie van materiaal, ontwerp en passing garanderen een optimaal zicht en draagcomfort.

Harde lenzen
Tegenwoordig spreken we liever over de vormstabiele zuurstofdoorlatende lens, de opvolger van de vroegere niet-zuurstofdoorlatende harde lens. Harde lenzen worden deskundig aangemeten en voor u op maat gemaakt, hierdoor kunnen bepaalde oogafwijkingen die met zachte lenzen niet gecorrigeerd kunnen worden toch optimaal gecorrigeerd worden. 

Nachtlenzen
De Nachtlens wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gedurende de nacht gedragen. Terwijl u slaapt corrigeren de lenzen uw ogen. De lenzen raken het hoornvlies niet, maar drijven op de traanfilm. Door een drukverschil neemt de voorkant van het oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt ervoor dat u overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Ideaal bij droge ogen, bij het sporten of als u gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als we wakker zijn. Een deskundig aangemeten Nachtlens is ook geschikt voor kinderen. Loop gerust eens bij ons binnen om de mogelijkheden te bespreken!!


Lenzenvloeistof

Bij de juiste contactlenzen hoort ook de juiste vloeistof. Naast verschillende typen vloeistof kunt u bij ons ook terecht voor de oogdruppel HyloGel en HyloComod voor meer comfort bij droge ogen. Deze kunsttranen bevatten geen conserveermiddel en zijn dus ook te gebruiken in combinatie met uw contactlenzen.