Tijdens de lockdown zijn wij op maandag gesloten.

Oogmode én oogzorg

De landelijke trend is dat de zorg die u nodig heeft steeds meer bij u in de buurt zal plaatsvinden. Met de naderende vergrijzing is dit dé manier om lang zelfstandig uit de voeten te kunnen in uw eigen vertrouwde omgeving. Door het aanbieden van oogzorg in de eerste lijn wordt Stassar Optiek Waalwijk steeds meer een allround centrum voor niet alleen oogmode, maar ook oogzorg. Oogzorg in de eerste lijn wordt uitgevoerd door de optometrist. De optometrist onderzoekt en beoordeelt alle oogklachten en bepaalt vervolgens of verder onderzoek en/of behandeling door de oogarts noodzakelijk is. 


Optometrisch onderzoek

Zonder tussenkomst van een oogarts kan de optometrist zelfstandig een optometrisch onderzoek uitvoeren op de gezondheid en functioneren van het oog. Denk hierbij aan een verminderde gezichtsscherpte, een hoge oogdruk, oogklachten bij Macula Degeneratie /MD, oogklachten bij kinderen vanaf 10 jaar of als u een uitgebreid oogheelkundig onderzoek wenst.

Aan een optometrisch onderzoek zijn kosten verbonden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op. Oogonderzoek  bij patiënten met Diabetes Mellitus wordt volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Onze optometrist werkt uitsluitend op afspraak. 


Samenwerking huisarts, oogarts en optometrist

Een goede samenwerking tussen huisarts, oogarts en optometrist maakt het mogelijk de oogzorg efficiënt in te richten. De optometrist richt zich voornamelijk op vooronderzoek en controle´s en werkt als filter in de eerstelijns oogzorg. Indien noodzakelijk zal de optometrist u gericht doorverwijzen naar de oogarts voor nader onderzoek en/of behandeling. in 60% van de gevallen blijkt een doorverwijzing naar de oogarts niet noodzakelijk.

Stassar Optiek Waalwijk werkt samen met huisarts en oogartsen uit de regio. Ook op het gebied van diabetes ketenzorg, waardoor u voor uw netvlies (fundus) controle bij ons terechtkunt.